Over mij

DJ Niels V in ‘t kort

Altijd al bezeten geweest van muziek en entertainment. Als DJ Tykila© begonnen in 1998. Er even tussenuit geweest om te studeren, een gezin te stichten en voor opvolging te zorgen, lees: twee prachtige dochters.

Nu helemaal terug!

DJ Niels V uw allround DJ die zijn classics kent! Een catchy mix van klassiekers en hedendaagse muziek. Sfeer verzekerd dus!

Of het nu gaat om een trouwfeest, bedrijfsfeest, sweet 16, festival, fuif, event of beachbar. Met mijn jarenlange ervaring speel ik perfect in op het publiek dat u uitgenodigd heeft en creëer een sfeer op uw feest dat u nooit zal vergeten!

Sinds oktober 2021 werk ik samen met AMS Sound and Lights om uw feest te voorzien van professioneel en hoogwaardig materiaal.


DJ Niels V in ’t lang – geschiedenis

DJ Niels V is geboren in Deurne (Antwerpen) op 23 september. Op de leeftijd van 12 jaar, ontdekte hij zijn grote liefde en interesse voor muziek en entertainment. Het begon allemaal met TeKiel-A. Een jongeren-festival-workshop dat georganiseerd werd op ’t Kiel, dat stond voor: ‘Te Kiel Antwerpen’. Daar heeft hij voor het eerst op een workshop leren ‘DJ-en’ en vanaf dat moment was hij verkocht. Eerst begonnen onder de naam DJ Tykila© en nu zoveel jaren later beter bekend als DJ Niels V.

Op 14-15 jarige leeftijd had hij een eigen radioprogramma samen met Darius dat Mission X heette. Het was een komisch programma vol muziek voor mensen met ongeveer dezelfde leeftijd (13-16 jaar) met vele ‘anonieme’ telefoontjes zoals o.a. Bomma X en Lucas Velge (waarvoor nog altijd dank). Het programma was te beluisteren elke zaterdag ochtend van 8 tot 9u ’s ochtends op Radio Centraal en heeft ongeveer een jaar bestaan.

Daarna heeft hij nog een radioprogramma gehad dat RapChannel heette en dat zich toen meer toespitste op de muziek, meer specifiek de toen nog redelijk onpopulaire stijlen Hip-Hop, Rap en R&B die toen vanuit Amerika overwaaiden naar Europa maar dit maal op wekelijks op woensdag tussen 14 en 15u samen met één van zijn goede vrienden Floris. Ook dit programma werd op Radio Centraal (toen nog op 103.9 FM) uitgezonden. Dit programma heeft ongeveer een jaar bestaan.

Na heel deze ervaring is hij begonnen met het aan elkaar mixen van nummers. Eerst meer in de genres R&B, Rap en Hip-Hop en later ook meer en meer House, Dance, Club, 90’s, Disco Nouveau en andere genres. Dé allround DJ was geboren! Sinds dat moment is DJ Tykila©, nu beter bekend als DJ Niels V regelmatig terug te vinden op allerhande party’s, feesten en trouwfeesten.


Enkele referenties

Naast verschillende trouwfeesten en verjaardagsfeesten ook nog:

Nacht Van De Leerkracht, Dare to be party’s (Kindervreugd aka Gekkoo), Nacht Van De Jeugdbeweging 2006 & 2007, The Fridge, Bal Sint Lievens, Fresh! Urban Culture Festival, Den Eglantier, Jeugdhuis Centraal, Den Echo, Den Aalmoezenier, Deurne wintert tvv Music for life, Antwerp Maraton, KSA Berghemerburcht, KSA Striideburgh, KSA Mortsel, KSA Tarcidall, KSA Parsival, KSA Molenveld, KSA Antwerpen – Brabant,…